sko

Velkommen til FotHelseKlinikken Årnes

Copyright © All Rights Reserved

Om sko:En sko kan utløse, opprettholde eller forverre fotproblemerEn sko kan ha 10 - 12 styringsfaktorer som fører til at føttene styres feil når man går. Dette kan være årsaken til feilstillinger, smerter og belastningslidelser.

De fleste sko i dag styrer foten feil. En fotterapeut kan hjelpe deg å finne hvilke faktorer i skoene som er viktigst for akkurat deg.


Hvis en sko føles god ut på foten, betyr ikke det, at det er en helseteknisk riktig sko. Skoen er antagelig godt polstret og fulldempet.


En dyr sko sier heller ikke noe om dette er en helseteknisk riktig sko . Den er antagelig laget av et dyrere materiale, og/ eller har et merkenavn.


En sko som er god for en person trenger ikke være god til en annen. Det er individuelt hvilke sko som er best til hver enkelt, utifra hvor skoene skal brukes, hva de skal brukes til, og hvilket behov brukeren har.


FotHelseKlinikken kan gi råd og veiledning om hva som er viktig og riktig for dine føtter.


En riktig helseteknisk sko styrer ikke foten når man går, men lar foten styre i gangavviklingen. :-)

Vi går i gjennomsnitt 90 mil i året og fotens belastning er 3-4 ganger vår egen vekt. Med harde såler blir trykket som absorberes oppover i kroppen 6 ganger vår egen vekt.

Dette sier noe om hvor viktig det er at trykket absorberes og avlastes riktig og at steget ikke belastes feil av sko eller feilstillinger i føttene.